In mould labeling

Met deze techniek, worden voorgedrukte kunststof labels, in de matrijs, tijdens het spuitgietproces in producten ingebracht. Deze techniek wordt gebruikt om illustraties en informatie aan te brengen op kunststof verpakkingen, bekers, broodtrommels en industriële producten.

Het werkt als volgt; Een (bedrukt) label van polypropyleen (PP) wordt in de matrijs geplaatst, vlák voor deze voor het spuitgieten wordt gesloten. Dit geschiedt door het label elektrisch "op te laden", waardoor deze statisch wordt en zichzelf tijdens het positioneren tegen de binnenwand van de matrijs aan "kleeft".
Zodra de matrijs met gesmolten PP wordt gevuld, smelt het label letterlijk met het verpakkingsmateriaal samen. Het eindresultaat is een "bedrukte" verpakking.
 

Er zijn vele voordelen verbonden aan deze techniek. Voorheen werd het gereed product, goed verpakt, naar een (zeef)drukker getransporteerd, alwaar het weer werd ontdaan van verpakking om het te kunnen bedrukken. Vele logistieke handelingen, welke nu niet meer nodig zijn.
Besparing van transportkosten, beschadigd uitvalmateriaal en daarmee kosten en het milieu zijn het positieve gevolg van deze techniek!

Graphipedia wordt mede mogelijk gemaakt door:

Copyright ©2023 Graphipedia.